Na Twitter lange tijd te hebben afgedaan als een oppervlakkig, nietsig medium ben ik in korte tijd veranderd in een behoorlijk enthousiast gebruiker. Vanaf augustus 2011 ben ik in de Twitterzee gedoken, na al langer vanaf de kant te hebben staan toekijken. Voordat ik de duik nam begon ik langzaam in te zien dat Twitter misschien toch meer kon betekenen dan alleen maar roeptoeteren waar je bent en wat je doet. In de zomer had ik een gesprek met een onderneemster die veel nut en plezier uit Twitter haalde en dat was het laatste duwtje.

Na het lezen van het handige kleine boekje ‘Zakelijk twitteren’ van Carlijn Postma (zo ben ik dan ook wel weer: eerst lezen en verdiepen) hield ik mijn adem in en sprong … En meteen kwamen er aardige medetwitteraars op me af gezwommen om kennis te maken. Wat bleken er veel interessante en leuke mensen te zijn, soms zelfs dicht in de buurt, die ik nog helemaal niet kende!

Twitter bleek een bron van inspiratie en actualiteit. Feit is dat ik toch grotendeels alleen werk. Soms word ik door een bureau ingehuurd om ter plekke te gaan zitten werken, maar meestal doe ik het vanaf mijn eigen werkplek. Ik ga naar besprekingen en heb de hele dag contact via mail en telefoon, maar dat is het wel. Nu met Twitter is daar een dimensie bijgekomen. Ik heb soms zelfs het gevoel er een soort collega’s bij te hebben gekregen, moet af en toe lachen om de grappige constateringen of opmerkingen ‑het ouderwetse bij-de-koffieautomaatgevoel-  en ga nu en dan de conversatie aan of stel een vraag.

Een leuk niet-digitaal gevolg is dat ik nu bv. naar Heerlense Beta-lunches ga ‑waar ik anders niets van geweten had- om andere twitteraars live te ontmoeten of weer nieuwe contacten aan te boren.

De vooroordelen over Twitter ‑oppervlakkig, narcistisch enz.- kloppen allemaal, maar hangen sterk samen met wie je wel of niet volgt. Ik vind na een half jaartje praktijkervaring dat er ook veel zinnigs, nuttigs en echt leuks rondgetwitterd wordt. Het brengt me op ideeën, houdt me op de hoogte, brengt me in contact met onverwacht boeiende mensen én biedt me een podium(pje) om iets meer van mezelf te laten zien. Ik probeer dagelijks iets interessants op design‑, ontwerp‑, kunst- of typografiegebied te melden, zoals ik ook anderen volg. Verder laat ik af en toe weten waar ik mee bezig ben op met name zakelijk en soms ook privé gebied.

Kortom: wat mij betreft een onverwacht leuk, boeiend medium!