Historisch Goud logo

Voor historisch Goud heb ik logo en huisstijl ontworpen en uitgevoerd als freelancewerk. Een basis met goudfolie, een pantone-versie en een fullcolour-versie voor verschillende soorten drukwerk.

Historisch Goud is de overkoepelende organisatie van Thermenmuseum Heerlen, Kasteel Hoensbroek en streekarchief Rijckheyt. De naam symboliseert de kostbaarheden die de instituten beheren.

Historisch Goud huisstijl

Na ontwerp van logo en huisstijl heb ik ook ‑als freelancewerk- de jaarverslagen van Historisch Goud ontworpen en uitgevoerd.

Historisch Goud is de overkoepelende organisatie van Thermenmuseum Heerlen, Kasteel Hoensbroek en streekarchief Rijckheyt.

Historisch Goud jaarverslag 2010-cover

Het jaarverslag van 2010 bestaat uit  twee delen in één cover. Links is het algemene jaarverslag, en rechts een 3‑deling met voornamelijk foto’s en sfeerindrukken van de activiteiten in de drie verschillende instellingen (kasteel, museum en archief).

Historisch Goud jaarverslag 2010-binnen

In het linkerdeel staan bewerkte zwartwit-foto’s van de 3 gebouwen. Rechts ligt de nadruk op mensen en zijn de foto’s in kleur.

Historisch Goud jaarverslag 2010-binnen rechts

Het jaarverslag van 2009 was eenvoudiger. Hierbij heb ik als achtergrond structuren gebruikt, gebaseerd op de verschillende lijnen van de ‘g’ in het logo. Het idee was een gevoelsmatige link te leggen naar lijnenspel in bv. papiergeld en waardebonnen, om iets van kostbaarheid aan te geven.

Historisch Goud jaarverslag 2009-cover

In het binnenwerk komen deze structuren terug als achtergrond achter de foto’s uit het archief van Rijckheyt, met quotes van bezoekers en medewerkers.

Historisch Goud jaarverslag 2009-binnen

Het eerste jaarverslag van 2008 had goudfolie in de cover. Dit was voor veel mensen de eerste kennismaking met Historisch Goud. Het binnenwerk heeft 3 verschillende soorten papier voor de verschillende instituten. Het is in 2 steunkleuren gedrukt, wat het een sobere en chique uitstraling geeft.

Historisch Goud jaarverslag 2008-cover en binnen