Soms zie of hoor je iets, wat je eigenlijk je hele leven al had moeten weten. Zou een hoop tijd, moeite of milieu gescheeld hebben.

De goede manier om veters te strikken

Als kleuter heb ik nooit een strikdiploma gehaald. Misschien was ik die keer ziek of bestond het nog niet. In ieder geval heb ik tientallen jaren gewoon een tweede knoop gelegd van de 2 veterlusjes. Onelegant, maar het zat vast. Pas een jaar geleden kreeg ik les in hoe het wel moest, van iemand met een strikdiploma. Met veel moeite om mijn ingesleten patroon te doorbreken leerde ik deze betere, nettere methode aan.

Maar … veters strikken kan nóg beter. De enige echte goede manier heb ik pas net geleerd van Terry Moore in een kort en grappig TED-filmpje. Echt waar, zoiets simpels zien en toepassen heeft meteen positief effect op je dagelijks leven.

Genoeg hebben aan 1 papieren handdoekje

Zo’n andere nuttige eyeopener was het volgende filmpje over de manier waarop je slechts één papieren handdoekje kunt gebruiken en toch écht droge handen hebt. Ik was geneigd er altijd twee te pakken, omdat ik het met eentje niet redde.

Joe Smith legt op een komische manier uit hoe je eerst twaalf keer het water van je handen schudt en daarna het handdoekje vouwt (! heel belangrijk) en ermee afdroogt. Zeker na dit korte filmpje vergeet je het nooit meer. Als we dit allemaal doen, scheelt het een hoop bomen en afval.

 

Mensen die nadenken over het oplossen of verbeteren van dagelijkse kleinigheden blijft boeiend en de moeite waard om door velen gezien te worden. Dus: spread the word! Als jullie nog andere nuttige handigheden weten of wetenswaardige eenvoudige levensverbeteringen houd ik me aanbevolen.